DHMİ Personellerine Erişilebilirlik Eğitimleri Düzenlendi
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ve Bağlı Havalimanı Başmüdürlük / Müdürlüklerinde Görevli Teknik Personele Yönelik Erişilebilirlik Eğitimleri Düzenlendi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Erişilebilirlik Dairesi Başkanlığı tarafından DHMİ Genel Müdürlüğü ve bağlı Havalimanı Başmüdürlük/ Müdürlüklerde görevli mühendis, mimar ve diğer teknik personele yönelik düzenlenen eğitim programı 5, 8 ve 10 Ocak 2018 tarihlerinde gerçekleştirildi. Ankara Esenboğa Havacılık Eğitim Dairesi Başkanlığında gerçekleştirilen eğitimde havalimanlarında erişilebilirliğin sağlanması için teknik bilgiler aktarıldı. Eğitime 3 grup halinde toplam 150 kişi katılım sağladı.
Havalimanlarında erişilebilirliğin hayata geçirilmesini amaçlayan eğitim programı kapsamında, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ve Genel Müdürlüğe bağlı Havalimanı Başmüdürlükleri/ Müdürlüklerinde görev yapan mimar, mühendis ve teknik unvanlı personele yeni projelendirilen, inşa edilen veya tadilat yapılması planlanan yapılarda erişilebilirliğin sağlanması ve havalimanı işletmelerinin farkındalığının arttırılması amacıyla yapılı çevrede erişilebilirlik konusunda teknik bilgiler verildi.
Eğitimin ilk oturumu, “Erişilebilirlik Filmi” gösterimi ve Erişilebilirlik Dairesi Başkan Vekili Dr. Deniz Çağlayan Gümüş tarafından yapılan Erişilebilirliğe Giriş konulu sunum ile başladı.
Eğitimde katılımcılara Erişilebilirliğin Önemi ve Erişilebilirlik Mevzuatı konularında sunumlar yapıldı. Eğitimin ikinci oturumunda farklı engel gruplarının yapılı çevredeki gereksinimlerine yönelik bilgilerin kazanımı ve yapılması gerekenler anlatıldı. Bunun yanı sıra “Erişilebilirlik Standartları”, “Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Formları”, “Hissedilebilir Yürüme Yüzeyi İşaretleri Uygulama Esasları” konularında sunumlar yapılarak proje uygulama örnekleri verildi.
Eğitimin son oturumunda ise Erişilebilirlik Tespit Filmlerinin izlenmesinin ardından, katılımcılar gruplar halinde Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Formları Genelgesi ekinde yer alan formları kullanarak mevcut durum tespiti uygulaması gerçekleştirerek, tespit çalışması sonuçları ve çözüm önerilerini sundu.
Kaynak: eyh.aile.gov.tr