Açıklanan Enflasyon Rakamları Sonrasında 2019-Temmuz Engelli Aylıkları

Enflasyon rakamları açıklandı, emekli ve memur için zam oranı belli oldu. 17 milyon kişi bu ay itibariyle yeni zamlı maaşlarını cebine koyacak. Peki temmuz zammı sonrasında emekli maaşları ve memur maaşları nasıl değişti? Engelli aylığı ve yaşlı aylığı da bu değişimden etkilenecek mi? Emekliler ve memurlar ne kadarlık bir fark alacak? Memur emeklileri, SSK emeklileri ve Bağ-Kur emeklileri için tam olarak kaç liralık bir zam geliyor? Öğretmen ve polis maaşı ne kadar oldu? İşte Temmuz’daki maaş zammı hakkında tüm bu soruların yanıtları ve tüm detaylar…
Bu ay başta emekliler ve memurlar olmak üzere pek çok kesimin geliri artıyor. SSK emeklileri ve Bağ-Kur emeklileri için Temmuz zammı yüzde 5.01 olurken, memurlara ve memuremeklilerine ise yüzde 5 zam ve yüzde 1.01 enflasyon farkı yansıtılacak. Memur maaşlarındaki artış, yaşlı aylığı ve engelli aylığı gibi pek çok aylığı da etkileyecek.
Doğum Yılının Son Rakamına göre ödeme günleri
0 ve 5 olanlar her dönemin 5. günü,
1 ve 6 olanlar her dönemin 6. günü,
2 ve 7 olanlar her dönemin 7. günü,
3 ve 8 olanlar her dönemin 8. günü,
4 ve 9 olanlar her dönemin 9. günü ödeniyor
ENGELLİ MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR: Engelli bir bireyin maaş alabilmesi için maddi durumunun kötü olması yani fakir olması, muhtaç ve kimsesiz olması gerekmektedir. 2022 aylığı olarak bilinen engelli maaşları için başvurular Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakıflarına yapılmaktadır. Bağlı bulunduğunuz SYDV kurumuna engelli maaşı için başvuruda bulunabilirsiniz. Başvuru yapabilmek için istenen evrakları tam bir şekilde başvuru esnasında teslim etmek gerekmektedir. Evraklarında eksiklik bulunanların başvuruları kabul edilmemektedir.
Başvurularını tamamlayan adaylara vakıf tarafından başvuru alındı belgesi verilmektedir. Engelli maaşı başvuruları en fazla 1 ay içinde sonuçlanmaktadır. Başvuru yapan bireyin muhtaçlık değerlendirilmesi ise yaşadığı ev hanesinin geliri dikkate alınarak yapılmaktadır. Ayrıca engelli maaşına başvuracak kişinin yaşı da önem arz etmektedir. Başvuran kişinin 18 yaşından büyük ve 65 yaşından küçük olması gerekmektedir. 65 yaşından büyük olanların ise en az %70 oranında engellinin bulunması gerekmektedir.