Sağlık

Engelli Sağlık Kurulu Raporuna Nasıl İtiraz Ederim?

Engelli Sağlık Raporu İtirazı Nereye Yapılır? Engelli Raporu İtirazı Ne Zaman Belli Olur? Hangi Durumlarda Engelli Raporuna İtiraz Edilebilir?

Engelli sağlık raporuna itiraz etmek bireysel olarak yapılabilmektedir. Sağlık heyeti tarafından verilen engelli raporunun yetersiz olduğunu düşünüyorsanız gerekli olan prosedürleri takip ederek raporun tekrar değerlendirilmesi gerektiğini talep edebilirsiniz.

Engelli Sağlık Kurulu Raporuna Nasıl İtiraz Ederim?

Engelli raporunda yanlışlık olduğunu düşündüğünü durumlarda engelli raporuna itiraz etmek bir an önce başvurmanız gereken bir süreç olarak öne çıkmaktadır çünkü alacağınız hakları rapor üzerinde belirleyen engel oranı tayin etmektedir.

Engelli Sağlık Raporuna Nasıl İtiraz Edilir?

Engelli sağlık kurulu raporuna nasıl itiraz ederim diyorsanız bireysel olarak başvuru yapacağınızı göz önünde tutmanız gerekir. Bu süreç boyunca ise her adıma dikkat etmeniz gerekmektedir. Engelli raporuna itiraz için süreç şu aşamalardan oluşmaktadır;

  • İlk olarak devlet hastanesinden sağlık raporu alınması için başvuru yapılması gerekmektedir.
  • Başvuruyu takibin ilgili muayeneler gerçekleştirilmektedir.
  • Yapılan incelemeler sonucunda engel raporu hazırlanmaktadır.
  • Ancak engel raporunuzda hata ya da eksiklik olduğunu düşünüyorsanız bu durumda itiraz hakkı doğmaktadır.

Engelli Sağlık Raporu İtirazı Nereye Yapılır?

Engelli sağlık raporu itiraz yapılacak kurum İl Sağlık Müdürlüğü olmaktadır. Sağlık Müdürlüğüne yapılacak itirazın, bizzat rapor sahibi tarafından yapılması gerekmektedir. İtiraz gerekçelerinin de dilekçede sıralanması büyük önem taşımaktadır. Bu aşamalar şu şekildedir;

  • Öncelikli olarak itiraz dilekçesi yazılması gerekmektedir. Dilekçe kapsamında Sağlık Müdürlüğü başvuru sahibini farklı bir hastaneye yeniden tetkik ve incelemelerin yapılması için yönlendirmektedir. Yönlendirilen hastanede yeniden incelemeler yapılır ve yeni bir sağlık raporu alınır. Bu sağlık raporu kişinin istediği gibiyse önceki sağlık raporu iptal edilir.
  • Ancak yine aynı sonuç çıktıysa, itiraz dilekçesi kabul görmez. Eğer ikinci raporda büyük değişiklikler yerine hastanın istediklerinin yanında farklı sonuçlar belirtilmiş ise bu sefer resmi işlemlerin yapılması tekrar başlatılır. Bir hakem grubu tayin edilir ve hakem heyeti iki rapor arasında hangisinin kabul göreceğine dair karar verirler.

Engelli Raporu İtirazı Ne Zaman Belli Olur?

İtiraz dilekçesinin sonuçlanması için engelli raporu itirazı belli olma süresi büyük önem taşımaktadır. Bu süreyi kolay bir hale getirmek için internet üzerinden dilekçenin sorgulanması yapılabilmektedir. Ancak yine de dilekçenin kabul görmesi ve dönüş yapılması için ortalama bir (1) ay gerekmektedir.

Bu süreç, bazı durumlarda yoğunluğa bağlı olarak daha da artabilmektedir. Dilekçe kabul edildiğinde tekrar yeni bir hastanede inceleme yapılacağı için incelemelerin bitmesi ve raporun çıkması da ortalama 10 günü bulabilmektedir. Bunun ardından hastane raporu tekrar İl Sağlık Müdürlüğüne verilir ve iki rapor incelenerek, kabul edilecek rapor açıklanır.

Dilekçe durumunun sorgulanması için ise öncelikli olarak başvuru yaptığınız İl Sağlık Müdürlüğü’nün internet adresine giriniz. Burada “İtiraz Sorgula” kısmı altında TC kimlik numaranızı, güvenlik kodunu girerek itirazınızın hangi aşamada olduğunu öğrenebilirsiniz.

Hangi Durumlarda Engelli Raporuna İtiraz Edilebilir?

Hangi durumlarda engelli raporuna itiraz edilebilir sorusuna yanıt olarak şu noktalar aydınlatıcı olacaktır;

  • Engelli raporunun süresine dair itiraz yapılabilmektedir. Eğer raporun süresinin eksik ya da hatalı olduğunu düşünüyorsanız bunu temel alarak başvuru yapabilirsiniz.
  • Raporda belirtilmiş engellik durumuna – oranına itiraz yapılabilmektedir.
  • Şayet rapor iş başvurusu için alınmışsa ve raporda çalışabilir ibaresi bulunmuyorsa, bu duruma yönelik itiraz yapabilirsiniz.
  • Herhangi bir vakıf maaşı için başvuruda bulunacak kimseler, vakıf maaşlarıyla ilgili olarak raporlarının yenilenmesine yönelik başvuru yapabilirler.
  • Raporda yer alan ibarelerin eksik olması halinde rapora itiraz etmek olanaklıdır.

Bu koşullar altında bulunduğunuz, daha doğrusu rapor aldığınız hastanenin bağlı bulunduğu İl Sağlık Müdürlüğü’ne engelli raporu itiraz dilekçesi ile başvuru yapabilirsiniz.

Güncel haberler için bizi takipte kalın. news.google.com///

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu