Engelli Yolcular THY’den Memnun
Hasta ve engelli yolcular THY’den memnun
Türkiye’nin bayrak taşıyıcı firması Türk Hava Yolları; hasta, engelli ve hareket kabiliyeti kısıtlı yolcularına ekstra özen gösteriyor.
Geçtiğimiz yıl yolcu sayısını yüzde 9,3 artırarak beklentilerin ötesinde bir performans sergileyen THY, bugün 331 uçağı ile 120 farklı ülkeye uçuş gerçekleştirirken, yolcuları için gösterdiği hassasiyetiyle de adından sıkça bahsettiriyor.
MAKSİMUM HASSASİYET
THY; hasta, engelli ve hareket kabiliyeti kısıtlı yolcuların uçuşlarında maksimum konfor ve özenle seyahat edebilmeleri için birçok fırsat tanıyor.
Uluslararası uçuş kurallarınca sağlık sorunlarından dolayı seyahat engeli bulunan yolcular, THY ekiplerince özel bir ilgiyle ağırlanıyor.
HASTA VE ENGELLİ YOLCULAR THY’YE EMANET
Tıbbi yolculuk kuralları gereğince bulaşıcı hastalık taşımayan ve seyahat engeli olmayan yolcular, “uçakla seyahat etmesinde sakınca yoktur” ibaresinin yer aldığı doktor raporu ile uçuşlarını kolaylıkla gerçekleştirebilirler.
Kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek engelli ve hareket kabiliyeti kısıtlı yolcular yalnız, yardım almaları gereken yolcular ise bir refakatçi eşliğinde seyahat edebiliyor.
DOKTOR RAPORUNA GEREK YOK
Refakatçi olmadan seyahat edebilen zihinsel engelli, duyma engelli, tek bacağı kırık ve sadece tekerlekli sandalyeyle hareket edebilen yolcuların doktor raporu almalarına gerek yok.
ÜCRETSİZ TRANSFER
Sedye ve tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan yolcular, uçaktan havalimanına, havalimanından uçağa THY görevlileri yardımıyla ücretsiz olarak transfer ediliyor.
Bunun yanında özel bir durumu bulunan yolcuların chek-in ve pasaport kontrollerinle önceliği var.
ATATÜRK HAVALİMANI’NDA ÖZEL KONTUAR
Türk Hava Yolları (THY), Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde engelli, özel hizmet bekleyen hasta ve yaşlı yolculara chek-in işlemlerinde kolaylık sağlamak amacıyla 2011 yılında özel bir kontuar açtı.
GÖRME ENGELLİLER İÇİN ÖZEL BİLET
Türk Hava Yolları, ayrıca görme engelli yolcular için boarding kartlarını Braille alfabesi ile basıyor.
Bilet üzerinde yolcuların ad ve soyadı, uçağın saat kaçta olduğu, uçağın uçuş numarası, uçuş gerçekleştirileceği kapı ve yolcunun koltuk numarası gibi bilgiler kabartmalı olarak yazılıyor.
ÖNCELİK SİZİN
Engelli yolcuların, tüm bu işlemlerde zaman kaybı yaşanmadan öncelik sağlayabilmeleri için tek yapması gereken, 48 saat önceden ücretsiz THY engelli hattını arayarak rezervasyon yaptırmak.
Havalaalanına gelindiği andan itibaren, yolcuların hiçbir zorluk çekmeden uçuşa hazır olmalarını sağlayan TYH ekipleri, görev ve sorumluluklarından taviz vermeden güvenli bir yolculuk için gece gündüz çalışıyor.
Kaynak: ensonhaber.com
verdiğiniz detaylı bilgilerden ötürü çok teşekkür ederim