KYK Burs Başvuruları Ne Zaman?
Burs Çeşitleri Nelerdir? KYK Burs Başvuruları Ne Zaman? YURTKUR Başvurusu Nereden Yapılır? Nasıl Yapılır? Ödemesiz Burslardan Kimler Faydalanır?
KYK Burs Başvuruları Ne Zaman?
Ekonomik şartlarına baktığımız zaman, öğrencilerin genel olarak lise sonlarından başka eğitim öğretim hayatları ya kısıtlı ya da hiç olmamakta. Yol masrafı, yurt veya konaklama ihtiyaçları, giyecek, yiyecek gibi ihtiyaçları günümüzde karşılayabilmek oldukça güç.
Bu ihtiyaçlardan öte yana muhakkak keyfi ihtiyaçları da bulunacaktır. Ne yazık ki çoğu öğrencilerimizin aile durumu bu kadarına elverişli değil. Devletimiz, vakıflar, dernekler, belediyeler; kendini iyi yetiştirmiş, eğitim alanında başarılı olan ve gelecek vadeden öğrencilere, burslar ve geri ödemesiz kredi imkanları sunmaktadır.
Amaç, öğrencileri eğitim hayatına geri kazandırmak, başarılı olanların bir yerlerden tutunup iş sahibi olmasını sağlamak, ülkeyi kalkındırmak ve ülke açısından zeki, çevik personeller yetiştirmektir.
Burs Çeşitleri Nelerdir?
- Vakıf ve Derneklerin verdikleri burs,
- Belediyelerin verdikleri burs,
- Gönüllü hayırseverlerin sunduğu burslar.
KYK Burs Başvuruları Ne Zaman?
KYK burslarından faydalanabilmek isteyen öğrencilerimiz, geçen sene olduğu gibi muhtemelen bu sene de kasım aylarında başvuracaklardır. Bu konu hakkında detaylı bilgiler önümüzdeki günler içerisinde yayınlanacaktır.
YURTKUR Başvurusu Nereden Yapılır? Nasıl Yapılır?
Kredi ve Yurtlar Kurulu tarafından net tarihin yayınlanmasının arrdından öğrencilerimiz KYK burs başvurularını gerçekleştirebilirler. Bunun için ise; https://www.turkiye.gov.tr/gsb-yurt-basvurusu sayfasını ziyaret edebilirler.
KYK KREDİ VE BURS ÖDEMELERİ NE KADAR?
2022 yılı KYKburs miktarları;
- Doktora öğrencileri 2 bin 550 lira.
- Yüksek lisans öğrencileri 1700 lira.
- Lisans öğrencileri 850 lira.
YURTKUR
YURTKUR Bursları
Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun, üniversite çağına gelmiş, sınavı başarılı bir şekilde tamamlamış olan öğrencilerine verdiği yardımlardır. Bunlar iki türdür. Geri ödemeli ve geri ödemesiz yani Cumhurbaşkanlığı bursudur.
Geri ödemeli burslar, eğitim süreci bittikten sonra iş hayatına atılan öğrencilerin taksit halinde ödediği burslardır. Geri ödemesiz Cumhurbaşkanlığı bursu ise sonradan ödenmeyen, verilen öğrencide unutulan burslardandır.
Ödemesiz Burslardan Kimler Faydalanır?
- Geri Ödemesiz Burs Şartları?
Burs verilecek olan öğrenciler adına aranan birtakım kriterler vardır. Bu kriterleri taşıyan öğrenciler, burslardan faydalanma hakkına sahiptirler. Burslar için aranan şartlar ise;
- Aynı şekilde ihtiyaçlarını karşılayabilecek koşulları olmayan engelli öğrenci adaylarımız bulunmaktadır. Bunların da bu koşullardan faydalanabilmesi için en az %40 engeli bulunması gerekmektedir.
- Anne-babası hayatta olmayan, şehit evladı, gazi evladı olan öğrenciler ilk öncelik verilen kişilerdir.
- Herhangi bir işi olmayanlar.
- Aylık geliri asgari düzeyin altında olan kişiler.
Yukarıda Saydığımız Kriterlere Uygun ve Kredi Alabilecek Öğrenciler?
- Vakıf Üniversitesi öğrencileri
- %100 Burslu Özel Üniversite kazanan öğrenciler
- AÖF (Açık Öğretim Fakültesi) öğrencileri
- İki yıllık Önlisans öğrencileri
- Yüksek Lisans öğrencileri
- Türk vatandaşı olan öğrenciler.
YURTKUR Tarafından Başvuru Esansında İstenen Belgeler ve Evraklar
- Yaşı 18 altı ise öğrencinin veli izninin onaylı olduğu izin belgesi,
- Biyometrik fotoğraf. En az dört adet ve son altı ay içerisinde çekilmiş olmak zorunda.
- Şehit, gazi çocuğu ise bunu kanıtlar nitelikte olan belge,
- Engel durumu var ise engelini kanıtlar nitelikteki olan belge,
- Başka eğitim gören kardeş varsa, onun eğitim gördüğünü kanıtlar nitelikte olan öğrenci belgesi.
YURTKUR Başvuru Sonucunu Öğrenmek
Başvurusunu tamamlamış olan öğrenciler, sonuçlarını aynı şekilde; https://www.turkiye.gov.tr/gsb-yurt-basvuru-sonucu-sorgulama adresine girerek öğrenebilirler.
Öğrencilerimize eğer bu burs çıkarsa başka burstan faydalanamazlar. Ya da başka burstan faydalanıyorlarsa bu burstan faydalanamazlar. Kısaca aynı anda iki ya da daha fazla burs maalesef alamazlar.
İlgili başlıklar;