Mazot Destegi Başvuru!
Mazot Destegi Ne Zaman Verilecek? Mazot Desteği Kimlere Verilecek? Mazot Desteği Başvuru Formu!
Mazot Destegi Ne Zaman Verilecek?
Mazot desteği verilmesi bakanlığın açıkladığı bilgilere göre Ekim ayının son haftası olarak belirlenmiştir. Net bir tarih olmamakla birlikte mazot desteğinden yararlanmak isteyenler başvurularını vatandaş temsilciliğini arayarak öğrenebilir.
Mazot veya gübre desteği gibi birtakım ödenekler almak isteyen Çiftçiler bu ödeneği geri dönüşümü olmadan alırlar. Devletin vereceği bu yardım sayesinde üretimi daha kolaylaştırmak hedeflenir. Ayrıca verilecek desteğin hangi tarihlerde yapılacağına sadece bakanlık karar verir.
Bakanlığın sunduğu imkanlar dahilinde mazot desteği alabilecek kişiler bu desteği ziraat bankası üzerinden yatırılan para ile karşılarlar. Bankaya yatırılan para kişinin kendi hesabına aktarılır. Ziraat bankası üzerinden bu yıl için ekim veya kasım aylarında olacak ödeme alınabilir.
Gelecek yılın ödemeleri bakanlığın en son yaptığı açıklamalara göre öne çekilmiştir. Diğer sene mart veya Nisan ayında alınabileceği söylenen bu ücret yine çiftçilerin şahsi hesaplarına yatırılır. Hesaba yatırılan para nakit bir şekilde çiftçinin kendisine aktarılır.
Başvuru sırasında verilen iban üzerinden ödemeler yapılır. Ödemelerin alınabilmesi için hesabın aktif bir şekilde kullanılması gerekir. Hesap dondurulmuş veya kapatılmış ise mutlaka gerekli kuruluşlara yeni iban bilgileri verilmelidir.
Ayrıca ödemeyi alabilecek kişi yalnızca iban sahibi olabilir. Bir başkasının adına ödeme talep etmek mümkün olmaz. Ziraat odası ve Tarım Bakanlığı’na ödenek için başvuru yapan kişi doğru ve eksiksiz banka bilgilerini paylaşmalıdır.
Mazot desteği almak isteyen kişiler e-Devlet sayfası üzerinden başvurularını ve gerekli detayları öğrenebilir. Kişi yalnızca kendi sorgulamalarını yapabilir ve e-Devlet sayfasında üretici destek bilgileri sorgulama kısmından detayları görüntüler.
Mazot ve gübre desteği Tarım ve Orman bakanlığı hizmeti ile e-Devlet sayfası üzerinden sunulur. Bakanlığın e-Devlet sayfası üzerinden yönlendireceği uygulamaya giriş yapabilir ve tüm detaylara hakim olabilirsiniz. E-Devlet ile sorgulama yapmak isteyenlerin şu hususları dikkate alması gerekir;
- Herhangi bir cihazdan internet aracılığı ile e-Devlet sayfasına giriş yapılmalıdır.
- E-Devlet sayfasına mazot başvurusunda bulunan kişinin giriş yapması gerekir.
- Portala giriş yaparken kullanıcı adı ve bilgileri yanlış ise en yakın PTT şubelerinden e-Devlet şifresi ve kullanıcı adı alınabilir.
- Güvenlik yöntemlerinden herhangi biri seçilerek e-Devlet hesabına giriş yapılmalıdır.
- Hesaba giriş yaptıktan sonra arama butonuna Üretici destek bilgileri sorgulama yazılır.
- Çıkan sayfada mazot gübre desteği başvurusu ve başvuru sorgulama kısmına tıklanır.
- Sorgu kısmında istenen iletişim ve kişisel bilgiler doldurulur.
- Başvuru, başvuru detayları, başvuru sonucu gibi birtakım bilgiler sayfa üzerinden görüntülenir.
Bu şekilde başvuru yapacak kişiler e-Devlet‘i kullanarak daha hızlı ve pratik bir işlem kazanabilir. Birçok kişi kolay ve hızlı olduğundan dolayı cep telefonlarına indirdiği e-Devlet uygulaması üzerinden sorgu işlemlerini yapar. Sorgu yapmak ve işlemleri gerçekleştirmek için e-Devlet hesabına istediğiniz cihazdan erişebilirsiniz.
Ayrıca e-Devlet hesabı üzerinden bakanlığın sunduğu diğer yardımları da inceleyebilirsiniz. Birçok bakanlık ve kuruluş e-Devlet hesabında bulunur. Bu sayede hızlı ve pratik bir işlem kazanarak dilediğiniz başvuruyu e-Devlet sayfasından oturduğunuz yerde rahatlıkla yaparsınız.
Mazot Desteği Kimlere Verilecek
Mazot desteği almak isteyen kişilerin öncelikli olarak başvuru yapması gerekir. Başvuru şartları tarım ve orman bakanlığının web sitesinde incelenebilir. Sunduğu imkanlar tarımsal destekler de birçok paketi kapsar. Üretimde son derece çeşitli uygulamalar bulunur.
Özellikle bu desteği kimlerin alacağı merak konusudur. Destek olmak isteyenlerin öncelikli olarak tarımsal faaliyetlerde bulunması ve üzerine hisseli veya tek tapu olacak şekilde tarlasının olması gerekir. Çiftçilik ile uğraşarak ayrıca kiraladığı yerde üretim yapan kişiler de bu destekten yararlanır.
Destekten yararlanacak tarımsal faaliyetler bitkisel üretim, fındık üretimi, iyi tarım uygulamaları, organik tarım desteği, toprak analizi desteği, örtü altı yetiştiriciliği, zeytin, fidan, fide, gibi bir takım yetiştiricilikle ilgili işlerde alınabilir.
Buna ek olarak küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği ile arıcılık alanındaki kişilerde destekten faydalanabilir.
Mazot desteğinden yararlanmak isteyen kişilerin bakanlığın sunduğu şartları yerine getiriyor olması gerekir. Bu şartlardan ilki yetiştirilecek ürünlerdir. Bu ürünler buğday, arpa, fasulye, patates, mısır, zeytin, mercimek, pamuk gibi birtakım ürünlerdir.
Her ürüne mazot desteği dekar başına verilir. Örneğin buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi ürünlerin dekar başına 19 TL mazot desteği bulunur. Bu ürünlerdeki yetiştiriciliği yapan kişiler dekar başına aldıkları mazot ve gübre yardımı ile toplam bir destek alabilir.
Hesaplamayı kendinizde kolayca yapabilirsiniz. Üreticilerin mazot desteği ve gübre desteğinden dekar başına kaç TL oranında yararlanacakları bakanlığın sayfasında belirtilir.
Bu orana göre aşağı yukarı hangi desteklerden ne kadar yararlanacağı ortaya çıkar. ÇKS kayıt başlangıcı ile kayıt bitişi arasındaki süre esas alınarak mazot veya gübre desteğinden faydalanmak mümkündür.
Mazot Desteği Başvuru Formu
Mazot desteği Başvuru formu e-Devlet hesabı üzerinden erişime açıktır. Başvuru yapmak isteyenler öncelikli olarak e-Devlet hesabı üzerinden bilgileri ile giriş yaparak başvuruda bulunabilir. Mazot desteğinden yararlanmak isteyenlerin Çiftçi kayıt Sistemine kayıt olmaları gerekir.
Mutlaka bu sisteme güncel bir şekilde kaydının bulunması gerekir. Aksi taktirde mazot desteğinden faydalanılamaz. Mazot veya diğer desteklerden faydalanmak için kayıtlı olan kişilerde mutlaka kaydını yenilemelidir.
Destekten faydalanmak için başvuru dilekçesi bakanlığın sunduğu imkanlar dahilinde internetten indirilebilir. Sonrasında başvuru dilekçesinin çıktısı alınabilir ve ilgili yerler doldurulduktan sonra bakanlığa teslim edilmelidir. Bakanlığa bizzat başvuru yapılabileceği gibi ayrıca isterseniz dilekçe ile başvuru yapılabilir.
Başvuru dilekçesinde ilgili kanunun Çiftçi ve mazot gübresi ödemesi yapılacağına dair bilgiler yer alır ve bu bilgilerin ödemesi kişinin hesabına yatması için beyan verilir.
Kişi bu beyan sırasında isim, soy isim, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası, telefon, adres, imza ve bilgilerinin tümünü aktararak günün tarihini atar ve ilgili yere imza attıktan sonra kuruma teslim eder.
Tüm belgelerin eksiksiz bir şekilde kabul edilmesi ve onaylanması ile hangi il ya da ilçe müdürlüğüne teslim edileceği mutlaka belge de belirtilmelidir. Küçük beldelerde ilçe müdürlüğü büyük illerde ise il müdürlüğüne gidilebilir.
Başvuru formunu vereceğiniz yer tarlanın bulunduğu il ya da ilçe müdürlüğüdür. Tarlanın adresi en yakın hangi il ya da ilçe kuruluşuna bağlı ise o müdürlüğe belgeler verilmelidir. Bu destekten yararlanmak isteyen kişiler bakanlığın sunduğu fırsatlar dahilinde isterse ek olarak toprak analizi desteğinden de faydalanabilir.
Farklı destek kapsamları da bulunur ve bakanlığın verdiği tüm destekleri ister web sitesi üzerinden isterseniz vatandaş temsilcilerinden öğrenebilirsiniz. Detaylarıyla birlikte almak istediğiniz destek kapsamı üretim yapacağınız faaliyet kolunda birbirinden farklı olabilir.
Her üretim faaliyetinde farklı destek paketleri bulunabilir. Bu yüzden başvuru yaparken mutlaka bakanlığın sunduğu fırsatları en detaylı şekilde incelemelisiniz.
Başvuru sırasında temin edilecek olan tüm bilgiler doğru ve eksiksiz olmalıdır. Aksi taktirde başvuru sonuçlansa dahi başvuru sürecinde yanlış ya da eksik bilgi yüzünden mazot desteği alınamayabilir.
Destekten faydalanmak isteyen kişilerin öncelikli olarak arazinin mevcut ikametgahına bağlı yerlere müracaat etmesi gerekir. Bu müracaat tarım ve orman bakanlığı il ve ilçe müdürlüğü ile ziraat odası olmalıdır.
İlgili yerlere gerekli işlemleri yaptırdıktan sonra 50 dekar ve üzeri parsel olan kişiler bu destekten yararlanır. Devletin sunduğu mazot desteği belirli bir dakikanın üstünde olan tarlalarda alınabilir. Devletin sunduğu olanaklardan faydalanmak ve diğer tüm detayları öğrenmek için en yakın il ve ilçe müdürlüğüne başvuru yapılabilir.
Başvuru sırasında kimlik, tapu gibi birtakım bilgilerin yanında olması kişinin daha rahat bilgi alabilmesine imkan tanır. Ayrıca başvuruyu yaparken de mutlaka kimlik ve diğer tapu gibi belgelerin kişinin yanında olması gerekir. Eğer tarlada hisse bölünmesi yapılmış ise tüm hissedarlar bu ücretten ve yardımdan yararlanabilir.
Her kişi ve her hissedar kendi başvurusunu yapmalı ve kendine ait olan banka bilgilerini kurum ile paylaşmalıdır. Bu sayede düzenli bir ödeme alabilmeleri mümkündür. Ödemeleri kaçırmamak için öncelikli olarak Çiftçi kayıt Sistemine kayıt olmanın süresini göz önünde bulundurmalısınız. Verilen yardımdan sonra başvuru yapmış iseniz bir sonraki verilecek olan yardımdan yararlanabilirsiniz.
Güncel haberler için bizi takipte kalın. GOOGLE PLAY UYGULAMA İNDİR / TİKTOK / İNSTAGRAM / news.google.com//
İlgili başlıklar;
Gübre desteği başvurusu nasıl yapılır?
Gübre desteği ne zaman yapılacak?