Engelliler Dostu

Sürekli Engelli Raporu Yenileme Nasıl Yapılır?

Sürekli Engelli Raporu Yenileme! Süresiz Engelli Raporu Yenileme! Engelli Raporu Yenileme Dilekçe Örneği

Sürekli Engelli Raporu Yenileme

Sürekli Engelli Raporu Yenileme! Süresiz Engelli Raporu Yenileme! Engelli Raporu Yenileme Dilekçe Örneği

Engelli raporu yenileme işlemlerinde sürekli rapora sahip olan kişilerin yenileme yapması gerekmez. Çünkü verilen rapor ömür boyu verildiğinden dolayı iptal edilemez veya değiştirilemez. Fakat aksi durumlarda yenilenmesi gerekebilir.

Engelli hakları ve engellilerle ilgili başlıkların detayları için https://engellilerdostu.com/engelliler-dostu/ linkine tıklayın.
Engelli hakları ve engellilerle ilgili başlıkların detayları için https://engellilerdostu.com/engelliler-dostu/ linkine tıklayın.

Bu durumlar kişide iyileşmeye giden durumların ortaya çıktığı zamanlardır. Eğer kişilerde hastalığın seyri iyiye doğru gidiyorsa rapor yenileme gerçekleşebilir. Çünkü rapor yenilenerek sürekli değil belirli bir süresi olan rapora dönüştürülmesi gerekir.

Özellikle iyileşme sürecinde rapor yüzdesini düşürüleceği için yenileme lazımdır. Rapor yüzdesindeki değişiklik yenilemeden sonra netice kazanır. Doktor tarafından alınabilecek bu kararlar gereğince hasta her birimde muayenesini olduktan sonra heyet onayı ile birlikte yeni raporunu alabilir. Ayrıca heyet raporu alınacak devlet hastaneleri bakanlık ile anlaşmalıdır.

Sürekli engelli raporu yenileme işlemlerinde iyileşme görüldüğünde bu yenileme yapılabilir. Eğer iyileşme görülmüyorsa sürekli engelli raporunu yenilemek gerekmez. Bu sebepten dolayı kişiler hastalıklarında iyileşme görüldüğü durumlarda doktoruyla birlikte bu tahminleri yaparak rapor yenileme işlemini hastanenin gerçekleştirebilmesine yardımcı olabilir.

Hastanın doktorunun vereceği bu karar rapor yenileme süreci için yeterlidir. Eğer hasta kişinin doktoru uygun görürse sürekli rapor yerine süreli bir rapor durumu ortaya koyar. Bu durumda ise hastadan bazı tahlil ve tetkikler istenebilir. Doktorun belirleyeceği her branşa muayene olmak gerekir. Muayene olduktan sonra tüm muayene bilgileri heyet tarafından incelenir ve sonucunda engelli raporu oluşturulur.

Süresiz Engelli Raporu Yenileme

Engelli raporu süresiz durumlarda yenilemeye ihtiyaç duymaz. Süresiz olan raporlar ömür boyu verilen engelli raporlarıdır. Bu durumda yenileme gerektirmeyen raporların süresi de yoktur. Ancak aksi durumlarla karşılaşıldığında hastalığın iyileşme sürecine girdiği zamanlarda süresiz rapor sona erebilir.

Doktorun vereceği karar neticesinde hastalığın seyrine göre süresiz rapor süreli rapora dönüştürülebilir. Süresiz bir raporun süreli bir rapora geçirilmesi süreci uzun sürecek bir işlemdir. Çünkü bu işlem sırasında hasta birçok tahlil ve tetkiklere tabi tutulur. Belirlenecek olan muayeneler sonucunda hastalığın iyileşme süreci takibe alınır.

Takibin belirli zaman aralıklarında yapılması ve raporun buna göre yenilenmesi lazımdır. Ömür boyu şeklinde verilen süresiz raporlarda genellikle hastalık durumunun iyileşme süreci oldukça meşakkatli ve zorlayıcıdır. Çünkü iyileşme anında görülmeyerek zaman içerisinde ortaya çıkmaktadır. Hasta kişilerin sabırlı olarak süreci yakından takip etmesi gerekir. 

Süresiz rapor durumunda engelli kimselerin en az %40 oranında herhangi bir bitiş tarihi bulunmayan raporları alır. Bu raporların süresi bulunmaz. Ömür boyu yaşanacak olan sağlık sorununun neticesinde süresiz engelli raporu verilmektedir.

Engelli raporuyla birlikte süresiz olarak verilen bu belge sosyal yardımlar kapsamında kullanılabilir. Sosyal yardımlardan yararlanmak isteyenlerin en az %40 oranındaki engelli raporuna sahip olması lazımdır. Ancak bu sayede devletin sunduğu sosyal olanaklardan yararlanmak mümkündür.

Engelliler en az %40 oranındaki raporları ile birlikte süreli ya da süresiz olsun devletin sunduğu olanaklardan yararlanabilir. Devlet sağladığı imkanlar dahilinde engelli kimseleri yalnız bırakmaz ve sosyal olanakları yaşamlarına kazandırır.

Engelli Raporu Yenileme Dilekçe Örneği

Engelli raporu yenileme dilekçesi için öncelikli olarak hastane ile iletişime geçmeniz gerekir. Dilekçe örneğini devlet hastanelerinden alabilmeniz mümkündür. Ayrıca rapor yenileme zamanında devlet hastanelerinde doktorunuz ile iletişime geçerek rapor yenileme sürecine girebilirsiniz.

Bu süreç kapsamında engellilik derecesini gösterecek olan engelli raporu için ilgili adımları bağlı bulunduğunuz hastane ile gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca her hastane engelli raporu vermez. Bakanlığın desteklediği devlet hastanelerinden rapor almak lazımdır.

Özel hastaneler ya da kısıtlı imkanlara sahip devlet hastaneleri engelli raporu vermeye müsait değildir. Öncelikli olarak bağlı bulunduğunuz hastanenin engelli raporu verip vermediğini öğrenebilirsiniz. Sonrasında eğer engelli raporu alabiliyorsanız bağlı bulunduğunuz hastanede doktorunuzun söylediği tüm birimlerde muayene olmanız lazımdır. 

Yenileme dilekçesi hastanenizden temin edilebilir. Sadece devlet hastanelerinden alabileceğiniz bu dilekçe örneği ile birlikte rapor yenileme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. En az oranda %40 engel durumunda yenileme dilekçesi süre dolduğunda devlet hastanelerinden sağlanmalıdır.

Devlet hastaneleri sağladığı imkanlar dahilinde yenileme dilekçe örneği sunarak engelli kimselerin süresi dolan engelli raporlarını yenilemektedir. Engelli raporları almak isteyen kişilerin tüm takiplerini bağlı bulunduğu hastane üzerinden gerçekleştirmesi lazımdır.

Hastaneye gittiğinizde süresi dolmadan önce yapacağınız işlemler engelli raporunun süresi dolduğunda hemen yenilenmesi ile birlikte aksatılmadan sosyal imkanlardan yararlanabilmenize yardımcı olur.

Güncel haberler için bizi takipte kalın. news.google.com/

Engelli hakları ve engellilerle ilgili başlıkların detayları için https://engellilerdostu.com/engelliler-dostu/ linkine tıklayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu